Kako se koriste i čiste meke kontaktne leće?

Upravo ste kupili nove meke kontaktne leće? Čestitke! Za razliku od naočala, meke kontaktne leće zahtijevaju drugačiji pristup i održavanje. Možda će vam trebati neko vrijeme da se na njih naviknete, a onda nećete moći bez njih. U ovom se članku usmjeravamo na dva vrlo važna aspekta nošenja mekih kontaktnih leća. Na umetanje i na higijenu.

Nervozni ste? Opustite se. Stavljanje mekih kontaktnih leća u oči puno je jednostavnije nego što mislite. Osim toga, s vremenom ćete se usavršiti u tome. Praksa vodi do savršenstva, a to vrijedi i u ovom slučaju. Dakle, prijeđimo na stvar.

Na šta trebate paziti prilikom umetanja mekih kontaktnih leća?

Operite ruke! Važno je to učiniti još prije nego što otvorite kutijicu za kontaktne leće. Pranjem ruku odstranjuju se brojne bakterije koje su se nakupile na koži, a važno ih je ukloniti prije nego što dotaknete leće. Provjerite jesu li leće naopako okrenute! Leća mora izgledati kao zdjela ravnih rubova, tad je spremna za upotrebu. Prilikom umetanja leća jednom rukom držite donji i gornji kapak otvorenima kako ne biste treptali. Istovremeno drugom rukom lagano izvadite leću iz kutijice i stavite je u oko. Završni je korak pravilno namještanje leće u oku. I gotovi smo! Kako jednostavno, zar ne? Iste je korake potrebno provesti i kad vadite meke leće iz očiju.

Kako se čiste meke kontaktne leće?

Vrijedi napomenuti da meke kontaktne leće morate očistiti svaki put kad završite s upotrebom, neposredno prije stavljanja u kutijicu i odlaska na spavanje. Pranje ruku i u ovom je slučaju obavezno, a osušite ih čistim peškirom. Leće odmah nakon vađenja očistite pomoću nekoliko kapi otopine. Leću stavite na dlan jedne ruke, a kažiprstom druge ruke nježno je trljajte nekoliko sekundi da biste je očistili. Vrlo je važno da otopina za meke leće bude kvalitetna.

ALKALOID PROMO

Imamo opciju za vas. I to kakvu! PROCULIN SOFT LENS VIŠENAMJENSKU OTOPINU s hijaluronskom kiselinom. Ovaj medicinski proizvod odličan je za čišćenje mekih leća i za punjenje kutijice za meke leće. Nježno protrljajte leće otopinom i posao je obavljen. Na kraju, nakon što očistite leće, napunite kutijicu svježom otopinom i ostavite ih u otopini najmanje šest sati, najbolje tokom noći. Važno je pridržavati se ovih koraka kako bi vaše leće uvijek bile čiste i dezinficirane.

Zašto je PROCULIN SOFT LENS VIŠENAMJENSKA OTOPINA najbolje rješenje?

Radi se o višenamjenskoj otopini, predviđenoj za čišćenje, uklanjanje naslaga proteina, dezinfekciju, ispiranje, pohranu, umetanje i vlaženje mekih kontaktnih leća.

Proculin Soft Lens otopina sadrži natrijev hijaluronat, koji pospješuje vlaženje leća i povećava podnošljivost nošenja leća zahvaljujući viskoelastičnim svojstvima. Otopina hidrira leće zahvaljujući funkciji “zaključavanja vode”, i to ne samo nakon umetanja već i tokom čitavog dana. Tako je nošenje leća ugodnije, a smanjuje se i nadraženost i suhoća oka. Proculin Soft Lens otopina preporučuje se i za osjetljive oči.

Zaštita i njega mekih leća na pravilan i praktičan način

Proculin Soft Lens otopina pruža zaštitu i njegu vaših leća. Posebno poželjnom čini je činjenica da se isporučuje u bočici od 360 ml, a dostupna je i u praktičnom putnom pakovanju od 100 ml otopine. Savršeno će vam se uklopiti u toaletnu torbicu ili ruksak. Na taj način svugdje i u svakom trenutku svojim lećama omogućujete zaštitu i njegu.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku/medicinskom sredstvu. Za obavjest o indikacijama, mjerama ipreza i neželjenim dejstvima lijeka/medisinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.