Spremni za ljeto?

Sada, kada je zima iza nas, mislima smo djelimično već u ljetu, na moru, na plaži… No, to vjerovatno znači i na mukama, pri pomisli na sezonu kupanja i odijevanje kupaćeg kostima. To tijelo iz snova koje vizualiziramo neće doći samo od sebe. O, ne! Vratite se u teretanu. Obujte tene i počnite trčati. Pazite na dnevni unos kalorija. Pijte puno tekućine. Naravno, zdrava i uravnotežena prehrana učinit će čuda za ostvarivanje vašeg cilja – tijelo iz snova.

Svakodnevnom i napornom tjelovježbom naša tijela troše mikronutrijente. Posebno kod sportista i rekreativaca se javljaju povećane potrebe za magnezijem, pa bi upravo oni trebali pripaziti na njegov unos. Zašto? Zato što magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita, normalnoj funkciji mišića, normalnom funkcioniranju nervnog sistema i normalnoj psihološkoj funkciji. Doprinosi i smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom metabolizmu stvaranja energije.

Za optimalno iskorištavanje magnezija u tijelu potrebni su i vitamini B-skupine. Vitamini B-kompleksa su esencijalni mikronutrijenti topivi u vodi, s brojnim važnim funkcijama u ljudskom organizmu. Nerijetko ih nazivamo antistresnim vitaminima, stoga se izvrsno uklapaju u formulacije s magnezijem.

ALKALOID PROMO

MULTI ESSENCE Magnezij 400 + B complex, dodatak prehrani, zadovoljava povećane potrebe za unosom magnezija i vitamina B-skupine kod odraslih. Pakovan je u praktičnim vrećicama, u obliku mikrogranula koje se otapaju direktno u ustima, bez primjene vode, te se mogu konzumirati bilo kada i bilo gdje!

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku/medicinskom sredstvu. Za obavjest o indikacijama, mjerama ipreza i neželjenim dejstvima lijeka/medisinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak za uravnoteženu prehranu ili zamjena za nju. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!