Savjeti za cool roditelje u sezoni prehlade i gripe

Pozdrav, cool roditelji! Jeste li umorni od toga da vam je dijete svaki drugi tjedan bolesno? Izostaje li vaš mališan iz vrtića ili škole zbog česte prehlade i gripe? Opustite se i duboko udahnite! Nastavite čitati i pronađite neka cool rješenja koja ćemo rado predstaviti u ovom članku.

Za početak…. Koji su glavni uzroci prehlade i gripe kod djece?

Opće je poznato da će većina djece imati najmanje 6 do 8 prehlada godišnje. Djeca koja pohađaju vrtić imat će još i više. Također, veća je vjerojatnost da će djeca biti prehlađena tijekom jeseni i zime, kada je vrijeme hladnije i vlada sezona prehlade i gripe. No, najdominantniji uzrok gripe i prehlade kod male djece je manja otpornost koju djeca imaju u odnosu na odrasle.

Svi znamo da se dječji imunološki sustav još uvijek razvija i da nije tako jak kao imunološki sustav odraslih. Nadalje, razina vlage tijekom zimskih mjeseci opada, što nosne šupljine čini suhima i povećava rizik od infekcije. I na kraju, ali ne i najmanje važno, škola ili vrtić su veliki širitelji kada je u pitanju prehlada ili gripa.

Većina prehlada se lako širi kada su djeca u bliskom kontaktu, a u zatvorenim prostorijama vrtića najlakše se šire. Dakle, kada sve ove stvari uzmete u obzir, možete razumjeti zašto se vaše dijete vraća kući s visokom temperaturom i curenjem iz nosa. Postoje rješenja koja u tome mogu pomoći.

4 prijedloga kako se lakše nositi s učestalim prehladama djece

Da, prehlada i gripa su gotovo neizbježne. Posebno za malu djecu u vrtićima i školi. Međutim, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste se lakše nosili s učestalim prehladama vašeg djeteta i svom djetetu olakšali prevladavanje nelagode i općih simptoma:

Pripazite na higijenu. I prehlada i gripa se prenose zrakom i bliskim kontaktom, stoga je važno razvijati  dobre higijenske navike vašeg djeteta. Iznimno je važno temeljito pranje  ruku kao i dezinfekcija površina. Ne zaboravite povremeno  pustiti malo svježeg zraka u zatvorene prostorije jer je redovito prozračivanje važno za održavanje dobrog zdravlja .

Održite  imunološki sustav djeteta snažnim. Nikada nije prerano za početak, ali podrška imunološkom sustavu vašeg djeteta tijekom boravka u vrtiću ili  školi je neophodna. Zdrav imunološki sustav može prevenirati prehladu i ubrzati proces oporavka nakon bolesti. Kako to postići? Jedno od najboljih rješenja je dodatak prehrani bogat vitaminima i mineralima, koji može sadržavati LGG kulturu mikroorganizama. Vitamin D, na primjer, potreban je za normalan rast i razvoj kostiju kod djece, te doprinosi normalnom razvoju imunološkog sustava djece. Zato ga i zovu kraljem vitamina! Pogotovo onda kad vani nema puno sunca.

Održavajte dišne puteve čistima: prehlada u pravilu dolazi s curenjem iz nosa ili njegovim začepljenjem. Dječji sprej za nos na bazi morske vode je prirodno i zdravo rješenje za taj problem. Odlučite se za visokokvalitetan proizvod bez konzervansa.

Hrani li se vaše dijete ispravno? Djeca znaju biti izbirljiva u jelu ili čak imati odbojnost prema hrani.  Svi smo svjesni kako ponekad prehrambene navike vaše djece mogu biti izgubljena bitka što za posljedicu može imati smanjeni unos mikronutrijenata neophodnih za normalan imunitet. U tim situacijama dodaci prehrani mogu biti dobar saveznik. Naravno, oni nisu zamjena za pravilnu i raznovrsnu prehranu, ali i te kako mogu biti dobra potpora kad niste sigurni unosi li vaše dijete dovoljno potrebnih nutrijenata.

Zvuče li vam ovi savjeti logično? Čitajte dalje i saznajte kako vam možemo pomoći….

ALKALOID PROMO

„Mi pomažemo da žive zdravo, a vi da žive sretno!“

Becutan KIDS VITS proizvodi su tu da olakšaju život svakom roditelju. Nije ni čudo što ih zovemo „Mali pomoćnici roditeljima“.  Želite li saznati više o Becutan KIDS VITS-u, pozivamo vas da posjetite stranicu s informacijama o proizvodima ovdje. Tamo ćete pronaći informacije o svakom pojedinom proizvodu u KIDS VITS liniji proizvoda, te razne savjete o zdravom rastu i razvoju djece, i kako se  nositi s određenim zdravstvenim izazovima kod djece. Marko, Kiko, Arči, Tomi, Leo i Ogi rado će vas dočekati i odgovoriti na sva vaša pitanja, a možda uz put, i razveseliti vašu djecu.

Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života! Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o proizvodu.