Liposomsko željezo: što je to i koje su njegove prednosti?

Anemija uzrokovana nedostatkom željeza jedan je od najčešćih oblika anemije, ali svakako ne treba se olako shvatiti. Anemija je povezana sa funkcijom crvenih krvnih stanica, a može se pojaviti kada naše tijelo nema dovoljno željeza za stvaranje hemoglobina. Hemoglobin u crvenim krvnim stanicama odgovoran je za prijenos kisika do stanica tijela.

Dojenčad u dobi od 6 do 12 mjeseci, trudnice i odrasli stariji od 65 godina imaju veće izglede za razvoj anemije uzrokovane nedostatkom željeza, no u stvarnosti je svako može razviti.

Liposomsko željezo naspram običnog željeza: u čemu je razlika?

Simptomi mogu varirati od blagih do prilično teških, a neki od tih simptoma mogu biti: umor, zimica, slabost, vrtoglavica, pojava modrica, pa čak i bol u prsima. Najčešći način terapije anemije uzrokovane nedostatkom željeza je nadoknada željeza kroz lijekove ili dodatke prehrani na bazi željeza. Kad govorimo o ovim proizvodima, postoje određene nove tehnologije o kojima biste možda željeli znati.

Ljekari često propisuju dodatke prehrani na bazi željeza u terapiji anemije uzrokovane nedostatkom željeza. Oni su izvrsni dodaci prehrani ako vam je potrebna dodatna količina željeza u svakodnevnoj prehrani. Međutim, nisu svi dodaci željeza jednaki. Liposomski dodaci se na nekoliko načina prilično razlikuju od uobičajenih dodataka željeza. Mogli bi reći da se radi o inovativnoj tehnologiji. Međutim, prije nego što objasnimo šta je liposomsko željezo, najbolje je razjasniti značenje lipozomskih oblika.

Liposomski oblik zapravo je tehnološki razvijen, inovativni oblik dostave određenih hranljivih mikrotvari ili lijekova u tijelo. U liposomu je mikronutrijent zapravo obložen dvostrukim slojem fosfolipida sličan sićušnim vrećicama topljivim u mastima. Ove vrećice su slične membranama stanica i to ima određene prednosti:

Zbog toga se liposomski oblici često nazivaju „superherojima“ u svijetu dodataka prehrani na bazi željeza.

• Mikronutrijent ne dolazi u direktan kontakt s probavnim sustavom
• Postiže se viši nivoi apsorpcije i bioraspoloživosti mikronutrijenata
• Osigurava se bolja podnošljivost, osobito važna za komponente koje iritiraju probavni sustav (poput željeza koje može uzrokovati mučninu, povraćanje ili zatvor)
• Okus se može prikriti kod mikronutrijenata koji uzrokuju određene neugodnosti (poput željeza koje uzrokuje metalni okus u ustima)

[ALKALOID PROMO] 

FEROZOMAL: dodatak na bazi željeza o kome želite saznati više

FEROZOMAL je dodatak prehrani u obliku vrećica s mikrogranulama za direktnu upotrebu, ugodnog okusa limuna i šumskog voća.

Vrećice FEROZOMAL sadrže željezo (željezov pirofosfat) u obliku liposomskog kompleksa. Željezo je okruženo fosfolipidnim dvoslojem (liposomom) i ne dolazi u direktan dodir sa sluznicom probavnog trakta. To osigurava visoku bioraspoloživost i dobru podnošljivost željeza bez metalnog okusa u ustima.

Ako želite pronaći više informacija o FEROZOMAL-u, slobodno posjetite stranicu proizvoda.

FEROZOMAL –  inovativna tehnologija za visoku bioraspoloživost željeza!