SOS za zubobolju: kako ublažiti zubobolju po noći?

Zubobolja je jedno od najbolnijih iskustava, većina nas doživi je u nekom trenutku u životu. Kao što i ime nagovještava, zubobolja je bol u zubu ili oko zuba. Može biti izrazito jaka i neugodna.

Postoji mnogo uzroka zubobolje. Jedan od njih su šupljine koje uzrokuju karijes. Drugi je prijelom zuba. Tu su i zastrašujući zubni apsces, oštećenje ispune i infekcija zubnog mesa kao mogući uzročnici zubobolje. Ponekad postoji oteklina oko područja zubobolje, a katkad mogu uslijediti i vrućica i bol u uhu.

Jeste li ikad primijetili da zubobolja noću postaje gotovo nepodnošljiva?

Postoji dobar razlog za to. Vaše tijelo i um napokon su opušteni i spremni za odmor. Noću je i manje toga što nam može odvratiti pažnju. Upravo zbog te opuštenosti i nije neočekivano da noću bol osjećate jače nego preko dana. Usredotočeni ste na bol, teško je razmišljati i o čemu drugome. Iz tog razloga zubobolja se čini mnogo jačom. Iako se možda ne možete u potpunosti riješiti zubobolje, možete ublažiti bol.

Tri načina kako ublažiti zubobolju po noći

1. Lijekovi koji se mogu dobiti bez recepta

Zašto trpjeti bol kada je možete ublažiti jednostavnom tabletom? Ibuprofenlizinat može biti rješenje za vašu nepodnošljivu zubobolju. Zašto? To je so ibuprofena, koja pripada skupini lijekova koji se nazivaju nesteroidni protuupalni lijekovi. Ima analgetska, protuupalna i antipiretička svojstva, i za kratko vrijeme će vam ublažiti bol.

2. Držite glavu na uzdignutom položaju

Pokušajte držati glavu na uzdignutom položaju noću. Držanjem glave iznad tijela sprečavate veći dotok krvi u glavu. Ako je dotok krvi u glavu veći, bol može biti intenzivnija. Čak vas može držati budnima cijelu noć. Stoga držite glavu uzdignutom!

3. Stavite hladan oblog na bolno mjesto

Hladni oblozi pomažu u ublažavanju boli, posebno ako se uz zubobolju pojavljuje i oticanje. Zato stavite led omotan u peškir na stranu lica gdje osjetite zubobolju i držite tako oko deset minuta. Ponavljajte dok se bol i oticanje ne smanje.

Uz sve navedeno bol bi se trebala ublažiti. Lijekovi protiv bolova najučinkovitiji su način za ublažavanje boli, posebno noću, a dio njih izdaje se bez liječničkog recepta. Ali, kao što i sami znate, tablete su privremeno rješenje. Uz njih ćete privremeno biti zadovoljni i nećete osjećati bol.

Za dugoročno rješavanje problema dogovorite pregled kod svog stomatologa.

ALKALOID PROMO

Brže do cilja uz BlokMAX Rapid

BlokMAX Rapid je učinkovit kod zubobolje, a sadrži 400 mg ibuprofena, što odgovara 684 mg ibuprofenlizinata u jednoj tableti.

Klinički dokaz pokazuje da uzimanjem jedne tablete ibuprofenlizinata od 684 mg (što odgovara 400 mg ibuprofena) učinci ublažavanja boli mogu trajati do 8 sati.

1 BlokMAX Rapid 400 mg filmom obložene tablete, Sažetak opisa svojstava lijeka.

Želite li saznati više o lijeku BlokMAX Rapid, posjetite stranicu proizvoda.

Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili farmaceutom.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku/medicinskom sredstvu. Za obavjest o indikacijama, mjerama ipreza i neželjenim dejstvima lijeka/medisinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.