Bolne menstruacije: što ih uzrokuje i kako ih liječiti?

A sad o nečemu što izaziva nelagodu kod većine žena, čak više od glavobolje ili mučnine, a radi se o bolnim menstruacijama. Sam termin bolne menstruacije ima negativan prizvuk i to s dobrim razlogom. Sa sigurnošću možemo reći da veliki dio ženske populacije prolazi kroz ovu vrstu boli svaki mjesec. To je bolno i osjetljivo razdoblje kroz koje moraju prolaziti svaki mjesec, no bol je samo dio problema.

PMS i menstrualna bol: idu li ruku pod ruku?

Menstrualna bol dovoljno je neugodna sama po sebi. Ali često je tu još jedan uzrok problema. Predmenstrualni sindrom dolazi prije menstrualne boli i neugodan je kao što mu i ime nagovješćuje. Zašto? Zato što obuhvaća kombinaciju simptoma (psiholoških i fizičkih), a obično počinje tjedan ili dva prije same menstruacije. Promijenjena razina hormona, nekontrolirana glad i nadutost samo su neki od simptoma. Nije uvijek lako biti žena. Koliko bi nas htjelo planinariti, ići na jogu ili jednostavno živjeti uobičajenim, produktivnim načinom života i u onim danima? Koliko se često sklupčate u krevet s jastučićem za grijanje na trbuhu? Vjerujemo da često. Na sreću postoje jednostavna i učinkovita rješenja za ove probleme.

Do menstruacije dolazi kad maternica odbaci sluznicu jednom mjesečno. Ponekad je bol prisutna tijekom cijele menstruacije. Bolna se menstruacija još naziva i dismenoreja.

Tvari u tijelu poznate kao prostaglandini su jedan od uzroka dismenoreje. Prije početka svake menstruacije, povećavaju se razine prostaglandina u sluznici maternice. One su najviše prvog dana menstruacije, a najjača je bol koja se javlja zajedno s krvarenjem. To nisu ugodni dani u mjesecu, ali na sreću postoje načini za ublažavanje boli. Pogledajmo ih.

Samo za dame: kako si pomoći kod bolnih menstruacija?

Iako je menstrualna bol nekima gotovo neizbježna, možete ju ublažiti i liječiti, sve kako biste si omogućili funkcionalan i produktivan stil života. Neki farmaceutski proizvodi koji sadrže magnezij, uporabe jastučića za grijanje, dugih toplih kupki, pa čak i čaj od kamilice u određenoj mjeri mogu pomoći u ublažavanju boli. Lijekovi protiv bolova ili analgetici vrlo su učinkoviti prilikom bolnih menstruacija. Neki od njih su dostupni i bez recepta.

ALKALOID PROMO

Zašto je Caffetin Menstrual obavezan dodatak za svaku žensku torbicu?

Ne bi li bilo odlično da postoji jednostavan i učinkovit način za zaustavljanje boli svaki mjesec? Jednostavno rješenje koje samo izvadite iz torbice i kojim bol nestane? Od sad možete bezbrižno uživati u svim blagodatima života. Planinarenje, vježbanje, šetanje sa psom, igranje s djecom. Šteta bi bila propustiti sve to zbog menstrualne boli. Caffetin Menstrual odlično je rješenje za vaše menstrualne bolove. Zašto?

Male ružičaste tablete Caffetin Menstrual sadrže 200 mg ibuprofena (što odgovara 342 mg ibuprofen-DL- lizina). To je vrlo učinkovit analgetik.

Vremenski razmak između uzimanja tableta trebao bi biti barem četiri do šest sati. Jedna tableta BlokMax LADY počinje djelovati kratko nakon uzimanja te ublažava menstrualnu bol. Vrlo brzo možete ponovno početi uživati u svemu što vas čini sretnima.

Želite li saznati više o lijeku Caffetin Menstrual posjetite stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Caffetin Menstrual rješenje je za mjesečne bolove svake žene.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku/medicinskom sredstvu. Za obavjest o indikacijama, mjerama ipreza i neželjenim dejstvima lijeka/medisinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.