Koja je razlika između menstrualne boli i endometrioze?

Niti jedna se žena ne raduje tim danima u mjesecu, u to smo sigurni. Koji je razlog tome?

Bol je zajednički nazivnik za menstruaciju i endometriozu. No koja je razlika između ova dva stanja?

Saznajmo zajedno.

Menstrualna bol ili endometrioza: Koja je razlika?

Endometrioza je stanje u kojem tkivo slično sluznici maternice počinje rasti na drugim mjestima, poput jajnika i jajovoda. To je bolno stanje sa simptomima poput snažnih menstrualnih grčeva te abnormalnog ili obilnog menstrualnog krvarenja. Mnoge žene koje boluju od endometrioze osjećaju bol i tijekom spolnog odnosa. Također, neke žene mogu imati kronične i jake bolove u zdjelici čak i kada nemaju menstruaciju. 

Kako možete utvrditi imate li endometriozu ili klasičnu menstrualnu bol? Kao opće pravilo bol kod endometrioze je mnogo jača, ali svakako se posavjetujte sa svojim ginekologom kako biste bili sigurni radi li se o endometriozi ili ne.

Može li se olakšati bol povezana s menstruacijom i endometriozom?

Ovisno o ozbiljnosti vaših simptoma i razini boli, neki lijekovi doista mogu ublažiti bol tijekom tih neugodnih dana u mjesecu. Svakako, dobro je posavjetovati se sa svojim ginekologom vezano uz plan liječenja.

ALKALOID PROMO

Male ružičaste tablete Caffetin Menstrual sadrže 200 mg ibuprofena (što odgovara 342 mg ibuprofen-DL-lizina). To je vrlo učinkovit analgetik.

Vremenski razmak između uzimanja tableta trebao bi biti barem četiri do šest sati. Jedna tableta Caffetin Menstrual počinje djelovati kratko nakon uzimanja te ublažava menstrualnu bol. Za izdavanje lijeka nije potreban recept.

Niti jedna se žena ne raduje menstruacijama. To je činjenica. A kad se u tu jednadžbu uvrste bol i nelagoda, nitko ne ostaje ravnodušan. Na sreću, postoje lijekovi koji se izdaju bez recepta kao što je Caffetin Menstruak uz koji ćete lakše prebroditi one dane u mjesecu.

Želite li saznati više o lijeku Caffetin Menstrual posjetite stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Caffetin Menstrual: Damin prvi izbor kod menstrualne boli.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku/medicinskom sredstvu. Za obavjest o indikacijama, mjerama ipreza i neželjenim dejstvima lijeka/medisinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.