Kako se uspješno boriti protiv proljetnog umora?

Proljeće je jedno od najljepših godišnjih doba u godini. Dani su topliji i duži. Stabla su u punom cvatu, a to signalizira da je hladna i tmurna zima iza nas. To je novi početak, i to prekrasan. Međutim, nakon zimske „hibernacije“ naša se tijela tek počinju buditi.

Ali u isto vrijeme dolazi nam i proljetni umor. Znate li što je proljetni umor?

Proljetni umor: normalna reakcija našeg tijela na promjenu godišnjih doba

Proljeće je doba godine kada počinjemo doživljavati i proljetnu letargiju (ili proljetni umor). Proljetni umor posebno teško pogađa žene. To je normalna reakcija na više temperature, ali u isto vrijeme može imati i u podlozi i određeni zdravstveni poremećaj, kao što su na primjer alergije koje prevladavaju u ovoj sezoni.

Dnevni užurbani rasporedi i stres mogu biti dodatni uzrok proljetnom umoru.

Simptomi proljetnog umora obično se pojavljuju od sredine ožujka do sredine travnja. Osjetljivost na promjene vremena, vrtoglavica, razdražljivost, glavobolja, a ponekad i bol u zglobovima, te nedostatak energije ili smanjeno raspoloženje neki su od najčešćih simptoma.

Lako je vratiti se u formu uz prave alate

Koliko vas je bilo na kauču tijekom protekle zime? Koliko vas je napustilo treninge i satove joge? A koliko nas je reklo: “Od ovog ponedjeljka počinjem vježbati“. Pa, proljeće pruža priliku da se probudite iz zimskog sna i vratite se zdravim navikama. Ovo je također dobro vrijeme da se vratite zdravoj i uravnoteženoj prehrani i da počnete tretirati svoje tijelo kao da je hram.

Za lakši povratak zdravim navikama, treba poraditi i na imunitetu, te dati tijelu potrebne vitamine i minerale. Vitamin D jedan je od onih vitamina o kojim se puno piše. I to ne bez razloga. Nakon duge, tmurne i hladne zime, i boravka u zatvorenom prostoru, naša tijela su uskraćena za vitamin D.

Naravno, ne treba zaboraviti na unos  onih vitamina i minerala koji pomažu kod umora i iscrpljenosti. Skupina B-Vitamina. Osim zdrave, raznovrsne prehrane, tu su i dodaci prehrani s vitaminima i mineralima.

ALKALOID PROMO

Primjer dodatka prehrani s optimalnom kombinacijom vitamina i minerala su MULTI ESSENCE vitamini i minerali za odrasle, dostupni u dva oblika: mikrogranule za izravnu primjenu i višeslojne tablete.

Svaka tableta ili vrećica s mikrogranulama sadrži 13 važnih vitamina, 10 minerala i lutein i dovoljna je da zadovolji povećane potrebe za vitaminima i mineralima kod odraslih.

Vaše tijelo će vam biti zahvalno, posebno u razdobljima proljetnog umora jer sadrže vitamine C, B2, B6 i B12, niacin i magnezij koji doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti.

MULTI ESSENCE vitamini i minerali za odrasle sadrže i vitamine C, A, D, folat, željezo, cink, bakar i selen koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.