Koja je razlika između menstrualne boli i endometrioze?

Niti jedna se žena ne raduje tim danima u mjesecu, u to smo sigurni. Koji je razlog tome?

Bol je zajednički nazivnik za menstruaciju i endometriozu. No koja je razlika između ova dva stanja?

Saznajmo zajedno.

Menstrualna bol ili endometrioza: Koja je razlika?

Endometrioza je stanje u kojem tkivo slično sluznici maternice počinje rasti na drugim mjestima, poput jajnika i jajovoda. To je bolno stanje sa simptomima poput snažnih menstrualnih grčeva te abnormalnog ili obilnog menstrualnog krvarenja. Mnoge žene koje boluju od endometrioze osjećaju bol i tijekom spolnog odnosa. Također, neke žene mogu imati kronične i jake bolove u zdjelici čak i kada nemaju menstruaciju. 

Kako možete utvrditi imate li endometriozu ili klasičnu menstrualnu bol? Kao opće pravilo bol kod endometrioze je mnogo jača, ali svakako se posavjetujte sa svojim ginekologom kako biste bili sigurni radi li se o endometriozi ili ne.

Može li se olakšati bol povezana s menstruacijom i endometriozom?

Ovisno o ozbiljnosti vaših simptoma i razini boli, neki lijekovi doista mogu ublažiti bol tijekom tih neugodnih dana u mjesecu. Svakako, dobro je posavjetovati se sa svojim ginekologom vezano uz plan liječenja.

ALKALOID PROMO

Male ružičaste tablete Caffetin Menstrual sadrže 200 mg ibuprofena (što odgovara 342 mg ibuprofen-DL-lizina). To je vrlo učinkovit analgetik.

Vremenski razmak između uzimanja tableta trebao bi biti barem četiri do šest sati. Jedna tableta Caffetin Menstrual počinje djelovati kratko nakon uzimanja te ublažava menstrualnu bol. Za izdavanje lijeka nije potreban recept.

Niti jedna se žena ne raduje menstruacijama. To je činjenica. A kad se u tu jednadžbu uvrste bol i nelagoda, nitko ne ostaje ravnodušan. Na sreću, postoje lijekovi koji se izdaju bez recepta kao što je Caffetin Menstruak uz koji ćete lakše prebroditi one dane u mjesecu.

Želite li saznati više o lijeku Caffetin Menstrual posjetite stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Caffetin Menstrual: Damin prvi izbor kod menstrualne boli.

Kako se uspješno boriti protiv proljetnog umora?

Proljeće je jedno od najljepših godišnjih doba u godini. Dani su topliji i duži. Stabla su u punom cvatu, a to signalizira da je hladna i tmurna zima iza nas. To je novi početak, i to prekrasan. Međutim, nakon zimske „hibernacije“ naša se tijela tek počinju buditi.

Ali u isto vrijeme dolazi nam i proljetni umor. Znate li što je proljetni umor?

Proljetni umor: normalna reakcija našeg tijela na promjenu godišnjih doba

Proljeće je doba godine kada počinjemo doživljavati i proljetnu letargiju (ili proljetni umor). Proljetni umor posebno teško pogađa žene. To je normalna reakcija na više temperature, ali u isto vrijeme može imati i u podlozi i određeni zdravstveni poremećaj, kao što su na primjer alergije koje prevladavaju u ovoj sezoni.

Dnevni užurbani rasporedi i stres mogu biti dodatni uzrok proljetnom umoru.

Simptomi proljetnog umora obično se pojavljuju od sredine ožujka do sredine travnja. Osjetljivost na promjene vremena, vrtoglavica, razdražljivost, glavobolja, a ponekad i bol u zglobovima, te nedostatak energije ili smanjeno raspoloženje neki su od najčešćih simptoma.

Lako je vratiti se u formu uz prave alate

Koliko vas je bilo na kauču tijekom protekle zime? Koliko vas je napustilo treninge i satove joge? A koliko nas je reklo: “Od ovog ponedjeljka počinjem vježbati“. Pa, proljeće pruža priliku da se probudite iz zimskog sna i vratite se zdravim navikama. Ovo je također dobro vrijeme da se vratite zdravoj i uravnoteženoj prehrani i da počnete tretirati svoje tijelo kao da je hram.

Za lakši povratak zdravim navikama, treba poraditi i na imunitetu, te dati tijelu potrebne vitamine i minerale. Vitamin D jedan je od onih vitamina o kojim se puno piše. I to ne bez razloga. Nakon duge, tmurne i hladne zime, i boravka u zatvorenom prostoru, naša tijela su uskraćena za vitamin D.

Naravno, ne treba zaboraviti na unos  onih vitamina i minerala koji pomažu kod umora i iscrpljenosti. Skupina B-Vitamina. Osim zdrave, raznovrsne prehrane, tu su i dodaci prehrani s vitaminima i mineralima.

ALKALOID PROMO

Primjer dodatka prehrani s optimalnom kombinacijom vitamina i minerala su MULTI ESSENCE vitamini i minerali za odrasle, dostupni u dva oblika: mikrogranule za izravnu primjenu i višeslojne tablete.

Svaka tableta ili vrećica s mikrogranulama sadrži 13 važnih vitamina, 10 minerala i lutein i dovoljna je da zadovolji povećane potrebe za vitaminima i mineralima kod odraslih.

Vaše tijelo će vam biti zahvalno, posebno u razdobljima proljetnog umora jer sadrže vitamine C, B2, B6 i B12, niacin i magnezij koji doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti.

MULTI ESSENCE vitamini i minerali za odrasle sadrže i vitamine C, A, D, folat, željezo, cink, bakar i selen koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Bolne menstruacije: što ih uzrokuje i kako ih liječiti?

A sad o nečemu što izaziva nelagodu kod većine žena, čak više od glavobolje ili mučnine, a radi se o bolnim menstruacijama. Sam termin bolne menstruacije ima negativan prizvuk i to s dobrim razlogom. Sa sigurnošću možemo reći da veliki dio ženske populacije prolazi kroz ovu vrstu boli svaki mjesec. To je bolno i osjetljivo razdoblje kroz koje moraju prolaziti svaki mjesec, no bol je samo dio problema.

PMS i menstrualna bol: idu li ruku pod ruku?

Menstrualna bol dovoljno je neugodna sama po sebi. Ali često je tu još jedan uzrok problema. Predmenstrualni sindrom dolazi prije menstrualne boli i neugodan je kao što mu i ime nagovješćuje. Zašto? Zato što obuhvaća kombinaciju simptoma (psiholoških i fizičkih), a obično počinje tjedan ili dva prije same menstruacije. Promijenjena razina hormona, nekontrolirana glad i nadutost samo su neki od simptoma. Nije uvijek lako biti žena. Koliko bi nas htjelo planinariti, ići na jogu ili jednostavno živjeti uobičajenim, produktivnim načinom života i u onim danima? Koliko se često sklupčate u krevet s jastučićem za grijanje na trbuhu? Vjerujemo da često. Na sreću postoje jednostavna i učinkovita rješenja za ove probleme.

Do menstruacije dolazi kad maternica odbaci sluznicu jednom mjesečno. Ponekad je bol prisutna tijekom cijele menstruacije. Bolna se menstruacija još naziva i dismenoreja.

Tvari u tijelu poznate kao prostaglandini su jedan od uzroka dismenoreje. Prije početka svake menstruacije, povećavaju se razine prostaglandina u sluznici maternice. One su najviše prvog dana menstruacije, a najjača je bol koja se javlja zajedno s krvarenjem. To nisu ugodni dani u mjesecu, ali na sreću postoje načini za ublažavanje boli. Pogledajmo ih.

Samo za dame: kako si pomoći kod bolnih menstruacija?

Iako je menstrualna bol nekima gotovo neizbježna, možete ju ublažiti i liječiti, sve kako biste si omogućili funkcionalan i produktivan stil života. Neki farmaceutski proizvodi koji sadrže magnezij, uporabe jastučića za grijanje, dugih toplih kupki, pa čak i čaj od kamilice u određenoj mjeri mogu pomoći u ublažavanju boli. Lijekovi protiv bolova ili analgetici vrlo su učinkoviti prilikom bolnih menstruacija. Neki od njih su dostupni i bez recepta.

ALKALOID PROMO

Zašto je Caffetin Menstrual obavezan dodatak za svaku žensku torbicu?

Ne bi li bilo odlično da postoji jednostavan i učinkovit način za zaustavljanje boli svaki mjesec? Jednostavno rješenje koje samo izvadite iz torbice i kojim bol nestane? Od sad možete bezbrižno uživati u svim blagodatima života. Planinarenje, vježbanje, šetanje sa psom, igranje s djecom. Šteta bi bila propustiti sve to zbog menstrualne boli. Caffetin Menstrual odlično je rješenje za vaše menstrualne bolove. Zašto?

Male ružičaste tablete Caffetin Menstrual sadrže 200 mg ibuprofena (što odgovara 342 mg ibuprofen-DL- lizina). To je vrlo učinkovit analgetik.

Vremenski razmak između uzimanja tableta trebao bi biti barem četiri do šest sati. Jedna tableta BlokMax LADY počinje djelovati kratko nakon uzimanja te ublažava menstrualnu bol. Vrlo brzo možete ponovno početi uživati u svemu što vas čini sretnima.

Želite li saznati više o lijeku Caffetin Menstrual posjetite stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Caffetin Menstrual rješenje je za mjesečne bolove svake žene.

CAFFETIN MENSTRUAL 200 mg filmom obložene tablete

Dama se nikad ne predaje! A CAFFETIN MENSTRUAL nikad ne prestaje s borbom protiv boli.

Za one neugodne dane u mjesecu. Za bol koju gotovo svaka žena bar ponekad osjeća. Za menstrualnu bol. CAFFETIN MENSTRUAL damin je najbolji prijatelj.

CAFFETIN MENSTRUAL lijek je koji se izdaje bez recepta, u obliku je tableta. Namijenjen je za ublažavanje menstrualnih bolova kod odraslih žena i adolescentica starijih od 12 godina.

  • Učinkovito djelovanje
  • Ublažava menstrualnu bol

Sastav

Jedna tableta lijeka CAFFETIN MENSTRUAL sadrži:

200 mg ibuprofena, što odgovara 342 mg ibuprofen-DL-lizina

Ibuprofen – pripada skupini lijekova poznatoj kao nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAIL), koji ublažavaju bol, smanjuju oticanje i snižavaju povišenu tjelesnu temperaturu.

Doziranje

Odrasle žene i adolescentice starije od 12 godina

Preporučena pojedinačna doza: 1–2 tablete

Najkraći razmak između dvije primjene lijeka: 4–6 sati

Najveća ukupna dnevna doza (za period od 24 sata) ne smije biti veća od 6 tableta (1200 mg ibuprofena).

Nemojte uzimati ovaj lijek duže od tri dana bez savjeta liječnika.

Obavezno se obratite liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije nakon tri dana.

Pakovanje

Svako pakovanje lijeka CAFFETIN MENSTRUAL sadrži 10 tableta i uputu o lijeku.